Prestation i träning

Träning kretsar ofta kring prestation. Det ligger i träningens natur att kretsa kring prestation. Överbelastning är en viktig princip för att utvecklas i sin träning, att sträva efter någon rep eller några kilo mer än förra gången. När vi tränar kan det handla om att vara lite snabbare än kompisen i woden eller klara en lite snabbare fran-tid än sist. Ofta är våra personliga mål satta i relation till prestation, att förändra kroppssammansättningen, lyfta tyngre, springa snabbare eller kanske hoppa högre. Vi tror att tävlingsmomentet i vårt sätt att träna sporrar oss och gynnar vår utveckling.

Alla vi som tränar tillsammans känner säkert igen glädjen i träningen lyckan som vi kan känna när vi går hem från ett pass och gemenskapen vi känner när vi kört ett tufft pass ihop.

Ibland kan viljan att prestera ta bort glädjen i träningen. När prestationen blir viktigare än att träna och ha roligt tillsammans. Tävlingsmomentet som sporrade tidigare kan få motsatt effekt. 

Vi tycker om att se varandras utveckling och gläds när någon bemästrar en ny förmåga eller tar ett nytt pr men mest av allt tycker vi om var och ens egenskaper och då kommer alltid prestationen i andra hand. 

Det är bra med mål och viljan att utvecklas men kom ihåg att glädjen i träningen och gemenskapen nog är det viktigaste målet för att så småningom närma sig de där pr:en eller skillsen du tränat mot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: